Saulės horoskopai

Žemiškus dalykus reikia pažinti, kad juos pamiltum, dangiškus - pamilti, kad pažintum (B. Paskalis).

INTERNATIONAL SOCIETY FOR ASTROLOGICAL RESEARCH

2023 m. žengiant link atsigavimo?

  Autorius : Bernard Duchatelle

Publikuota 2023 vasario 6d https://isarastrology.org/lt/bernard-duchatelle-2023-m-zengiant-link-atsigavimo/

Vertė: Saulė Jonaitytė

Pateiksiu 2023 m. dangaus geometrijos aktualijas  ir tai, kaip jos atsiskleidžia mūsų, šio didžiulio pasaulio piliečių, gyvenime. Svarbu nepamiršti, kad ši kolektyvinė dangaus geometrija susijusi su mūsų asmenine astrograma, nepriklausomai nuo jos konfigūracijų. Asmeninė astrograma nusako mūsų kosminę tapatybę. Ji nurodo geriausią būdą, kaip susikurti savo Likimą, t. y. savo funkciją ir tikslą. Suprasdami jos struktūrą ir subtilias savybes, taip pat kasdien mezgamus ryšius su nuolat besikeičiančiu dangumi, galime žaisti didįjį gyvenimo ir mirties žaidimą, kuriame visi dalyvaujame. Šiuo požiūriu ir nepaisant to, kad paprastai daugiausia dėmesio skiriame savo individualiam gyvenimui, astrologija mums primena, kad šis žaidimas yra kolektyvinis.

2023

Nesvarbu, ar paskelbia savo prognozes, ar ne, astrologai  visame pasaulyje atlieka šią laukiamą užduotį: jei nenuspėja, tai bent jau įvertina artėjančių naujų metų tendencijas. Atsižvelgiant į plačią visų tautų sąveiką ekonominiu, politiniu, socialiniu ir ekologiniu lygmenimis, ši privaloma astrometeorologija svarbi visai planetai. Dangaus geometrija atspindi tai, ką šiuo metu išgyvename – situaciją, kurią žinome esant tragišką; energetikos krizė, demokratijos pavojus, karas Europoje, triumfuojantis materializmas, aplinkos niokojimas – visa tai žadina nuovargio ir nusivylimo jausmą. Tačiau pasiduoti negalima, juolab kad 2023 metais, nors ir silpnas bei trapus, turėtų sustiprėti šviesusis pradas, klojantis pagrindus galimam atsigavimui.

  • .

Pilnatis Vėžyje

07/01/2023, 00H08 (CET) Paris France

Baigiasi treji metai,glaudžiai susiję su Kovid-19, karu Ukrainoje ir mūsų nesugebėjimu imtis rimtų veiksmų mūsų nuniokotos planetos labui, kai viena po kitos kaupėsi sunkios konfigūracijos – svarbiausia Saturno-Jupiterio-Plutono konjunkcija, Kala Sarpa jogos epizodai ir Saturno-Urano kvadratas.

Panašu, jog nuo sausio 7 d. pilnaties dangaus geometriją pradės gaivinti naujas kraujas, nes Uranas, pagaliau išsilaisvinęs iš Saturno gniaužtų, skleidžia teigiamą energiją, reikalingą bet kokiems radikaliems pokyčiams. Nuo kovo 23 d. iki birželio 11 d. Plutonas pirmą kartą įžengs į Vandenį, ženklą, palankų perversmams, geresniems ar blogesniems, ir tai bus palanku šiam Urano poslinkiui. Nors tame slypi nemažai pavojų, turint omenyje Urano autoritarizmą ir Plutono siekį dominuoti, panašu,jog  ilgas sąstingio laikotarpis baigėsi. Nuo kovo 7 d. Saturnas Žuvų ženkle švelniai palaiko šią evoliuciją, o nuo gegužės pirmųjų dienų iki spalio pabaigos Jupiteris, susijungęs su Rahu ir vėliau priartėjęs prie Urano, teikia vilčių, kad mūsų galvose ir gyvenime įvyks revoliucija.

Tačiau išlieka ilgas Mėnulio mazgų kvadratas su Plutonu nuo 2023 m. vasario pabaigos iki gruodžio pradžios, kuris nuspalvina didžiąją metų dalį. Jis pranašauja nesusijusius su mūsų laisva valia destruktyvius ir (arba) regeneracinius įvykius, kuriuos teks patirti:, jie atskleis mūsų sąmonei troškimo, galios, mirties ir galimo atgimimo svarbą

Plutonas Vandenyje

23/03/2023, 14H00 (CET) Paris France

Plutonas Vandenyje nuo 2023 kovo  23d  iki  birželio 11d

Ankstesnis pirmasis Plutono įėjimas į Vandenį įvyko 1778 m. sausio 27 d., didžiosios politinės ir pramoninės revoliucijos laikotarpiu. Tikimės ne tik psichologinio poveikio, bet ir konkrečių įvykių. 2023 m. pavasarį bus galima pamatyti, kokį svarbų vaidmenį ši planeta atliks per ateinančius dvidešimt metų: jos ilgas tranzitas Vandenio ženklu turės apčiuopiamą poveikį mūsų kasdieniam gyvenimui ir jį formuojančioms ideologijoms. Plutonas yra glaudžiai susijęs su savanaudiškais interesais ir valdžia. Postmoderniame pasaulyje jo tranzitas per Vandenį bus palankus transhumanizmui, genetinėms manipuliacijoms, nanotechnologijoms, robotizacijai ir didėjančiam geoinžinerijos pavojui. Biurokratinė priežiūra, ryškūs polinkiai į diktatūrą ir nerimą keliantis smukimas į materializmo tamsą gali sukurti vis labiau dehumanizuotą visuomenę.

. Tačiau tai nebūtinai turi nutikti: uranizuotas Vandenio ženkle, tas pats Plutonas gali paskatinti vidinės laisvės siekį, suteikti gyvenimo prasmę ir tikslą, ne vien mėgavimąsi malonumais, bėgimą nuo baimių ir išgyvenimą bet kokia kaina. Jam tenka aktyvus vaidmuo iš esmės atgaivinant dvasingumą, kuris beveik apleido visą pasaulį. Čia nekantriai laukiamas mirties ir atgimimo valdovas.

Geopolitiniu požiūriu reikia atidžiai stebėti Kiniją ir Rusiją. Svarstyklės-Vandenis, Kinija yra pasirengusi rimtoms mutacijoms ( vertėjos  S.Jonaitytės pastaba – Kinija Ožiaragis, jos valdžia, valstybingumas  po Svarstyklėmis).  Kinijos žmonės neseniai pasipriešino savo vyriausybei dėl nulinės kovido politikos – tai paskata laisvės trokštančiam jaunimui. Įdomu tai, jog  Kinijos Ascendentas ir Mėnulis yra pačioje Vandenio pradžioje, per kurią kelerius metus tranzitu keliaus Plutonas: labiausiai tikėtina, kad Kinijos gyventojų (Mėnulis)  elgesys (Ascendentas) taps įelektrintas (Vandenis). Mano supratimu, Vandenio-Žuvų ženklų Rusija taip pat išgyvena intensyvaus perėjimo laikotarpį. Paminėkime, kad 1991 m. gruodžio 26 d., kai oficialiai buvo išformuota Sovietų Sąjunga, Saturnas buvo savo valdose 05°14′ Vandenio ženkle. Jo įžengimas į Žuvis kartu su Plutonu Vandenio ženkle neturėtų palikti abejingais gyventojų, paklususių visagaliam valstybės aparatui. Žiaurus karas Ukrainoje gali pastūmėti dabartinį režimą link pabaigos.

Plutonas yra žvaigždžių alchemikas. Jis žada atsinaujinimą, bet nesuteikia jokių garantijų. Pagalvokime apie Nigredo fazę – juodulį, šį įtemptą procesą, vykstantį prieš švino (Saturno) transmutaciją į auksą (Saulę), kuris leidžia sutelkti mumyse glūdinčias destruktyvias energijas.

Saturnas Žuvyse

07/03/2023, 14H35 (CET) Paris France

Saturnas Žuvyse nuo 2023 kovo 7d  

Kovo 7 d. įžengęs į Žuvis, per kurias Neptūnas tranzuoja daugiau nei dešimtmetį[1], Saturnas labai pagelbės. Pastaruosius dvejus metus Vandenio ženkle jis dirbo kaip tyrėjas, stebėdamas, aiškindamas, siūlydamas sprendimus, tačiau jo kvadratūra su Uranu sugadino vakarėlį. Jei ir vyko visuotinis sąmoningėjimas ir karštos diskusijos, tai dėl Urano energijos kliūčių nieko iš tikrųjų nebuvo imtasi, nes buvome įkalinti žalingų įpročių (Mėnulis), asmeninių interesų (Plutonas) ir saugumo problemų (Saturnas) rėmuose. Kai Uranas išsilaisvins, natūrali Žuvų empatija padės Saturno tyrimus ir išvadas paversti sprendimais, po kurių seks veiksmai. Tuo tarpu sentimentalumą, t. y. patiklų prisirišimą prie emocinių pojūčių, reikėtų pažaboti, kad įžvalgos būtų visiškai autentiškos ir virstų teisingais veiksmais.

Saturnas yra neišvengiamas bet kokiame rimtame reikale, o jo ženklo kaita stipriai veikia psichinę atmosferą. Jo tranzitas per Žuvis bus palankus atsakas į Neptūno iliuziją, kurią įvaizdžiais grindžiama mūsų civilizacija padarė visagalę. Idealiu atveju Saturnas suteikia realų pagrindą Neptūnui, kuris atspindi mūsų pažeidžiamumą tikėjimo dalykuose, aklą tikėjimą, sentimentalumą ir psichologinį imlumą, galintį tapti kertiniu populizmo akmeniu.

Idealiu atveju Saturno realizmo, ryžto ir disciplinos dorybės turėtų būti derinamos prie Jupiterio ir Neptūno dorybių, kurios orientuotos į sąmonės plėtrą, teisingumą, užuojautą ir kolektyvinės sąmonės vienybės suvokimą. Neptūniškam Žuvų ženklui (įkvėpimas, užuojauta, empatija) reikia įžeminimo, kad galėtų tobulai reikštis, o Saturnas (kantrybė, rimtumas, gelmė) geriausiai tinka šiam darbui.

Neptūniškasis Saturnas skatina emocinio intelekto plėtrą, be kurio neįmanomos esminės transformacijos nei viduje, nei išorėje. Be emocinio intelekto įtakų mokslininkų, pavyzdžiui  TKKK (Tarpvyriausybinė Klimato Kaitos Komisija)specialistų, pastangos neprasiskverbs pro sustabarėjusius mūsų protų luobus.

Jupiterio -Rahu konjunkcija 2023/06/02, 01H45 (CET) Paris France

Jupiteris, Rahu ir Uranas

Intelekto lygio kilimą palaikys Jupiteris, kuris šiuo metu yra socialus ir kovingas Avino ženkle, o nuo gegužės 16 d. – ekologinis ir gynybinis Tauro ženkle. Vėliau iki liepos 20 d. jis praeis per sekstilį su Saturnu,  derindamas įkvėpimą ir teisingumą (Jupiteris) su struktūra (Saturnas).

Nuo gegužės 4 d. iki birželio 28 d. Jupiteris susijungs su Rahu: Tauro energija, susijusi su Žeme, ekofeminizmu ir apskritai gerove, turėtų lengviau reikštis. Tiek Rahu, tiek Jupiteris pasižymi ekspansyvia prigimtimi, kuri palengvina patirtį, galimybes ir naudingus susitikimus. Žinoma, Rahu dažnai kamuoja godumas ir neišvengiami slapti sandėriai, o Jupiteris teikia pirmenybę hierarchinėms organizacijoms, tačiau turėtų atsirasti naujų politinių, filosofinių, ekologinių ir kultūrinių galimybių.

Nuo liepos 12 d. iki spalio 23 d. Jupiteris priartėja prie Urano, įvairiais būdais išplėsdamas sąmonę ir sustiprindamas kampanijas prieš neteisybę, nesvarbu, ar tai būtų susiję su diktatūros valdomais žmonėmis, šio pasaulio vargšais, moterų teisėmis ar vis labiau nualinta Žeme. Tauro ženklu paženklintas Iranas  ( vertėjos S.Jonaitytės pastaba:  Iranas – po Avinu) gali pagaliau nusimesti mulų jungą ir išlaisvinti moteris iš dešimtmečius primesto pragaro, o tuo galbūt pasinaudos jų seserys afganės, dar labiau skriaudžiamos (!)[2]. Atrodo, kad atsiveria didelės revoliucinės galimybės, tiek politinės, tiek ekologinės, su ekofeminizmu priešakyje. Moterys, kaip motinos, labiau nei vyrai jaučia ir supranta būtinybę išgydyti Žemę; o tikra kolektyvinės sąmonės revoliucija be tobulos lyčių lygybės neįmanoma.

Jaunatis Vėžyje

2023/07/17

Žemėlapis: mazgo ašies poslinkio ženklai tą pačią dieną, 21 val. 59 min. (CET), Paryžius, Prancūzija

Mazgo ašies poslinkis ir jos kvadratai su Plutonu nuo 2023 m. vasario pabaigos iki gruodžio pradžios.

Liepos 17 d. Mėnulio mazgai pereina iš  Tauro-Skorpiono ašies į Avino-Svarstyklių ašį: Rahu („Šiaurės mazgas“) Avinas didina troškimus ir gebėjimą veikti, o Ketu („Pietų mazgas“) Svarstyklėse reiškia daugiau paprastumo ir gilumo santykiuose. Tačiau šios tendencijos tik nežymiai veikia kolektyvinę psichiką, nes Mėnulio mazgų aspektai yra daug reikšmingesni nei ženklai, per kuriuos jie juda.

Jau stebėjome, kas vyksta su Jupiterio ir Rahu konjunkcija nuo gegužės 4 d. iki birželio 28 d. Čia nenagrinėsime mazgų konjunkcijų su šviesuliais ar su Merkurijumi. Tačiau turėtume atkreipti dėmesį į Veneros jungtį su Rahu 4° Tauro ženkle nuo kovo 15 d. iki 26 d: Šis emociškai audringas ir jaudrus (saugokitės Rahu nuodėmingų dovanų!) laikotarpis labai susijęs su jausmais, ekofeminizmu ir galbūt Irano moterimis (Tauras). Mažiau pasitenkinimo teikia tai, kad nuo rugsėjo 25 d. iki spalio 14 d. Marsas susijungs su Ketu ties 25°Svarstyklių, o tai labai padidins prievartos ir teroristinių išpuolių tikimybę.

Kaip minėta įžangoje, Mėnulio mazgai, nuo 2023 m. vasario pabaigos iki gruodžio pradžios sudarantys kvadratą su Plutonu, nuspalvina visus metus. Jį reikėtų atidžiai stebėti, ypač per ką tik minėtus tranzitus – Jupiterio per Venerą su Rahu ir Marso per Ketu. Galima tikėtis sudėtingų situacijų, tiek kolektyvinių, tiek asmeninių, kuriose laisva valia neegzistuoja. Energetinis kontekstas, įtakingųjų interesai ir ambicijos bei kiekvieno individo įtaiga veikia kolektyvinę psichiką ir materializuoja nepalankias aplinkybes. Taigi Urano išlaisvinimo kontekste sustiprėja potraukis pojūčiams ir dominavimas (Plutonas), taip pat prieraišumas ir nepasitenkinimas (Rahu), o tai pranašauja rimtas įtampas.

Vis dėlto pozityvi alchemija – Plutono idealas – yra įmanoma, nors nereikėtų pamiršti, kad jau minėtos Nigredo fazės laikas nėra visiškai be grėsmių: į mūsų sąmonės paviršių iškyla baimė, godumas ir psichinis griežtumas, kurie skatina autoritarizmą ir radikalumą (Uranas), savanaudiškumą, valdžią ir dominavimą (Plutonas), psichinį nelankstumą ir prieštaringą savikontrolę (Saturnas), sentimentalumą ir neigiamą empatiją (Neptūnas).

Norint pasiekti transmutaciją (Plutonas), reikia suprasti (Uranas), kad negalima savanoriškai apsispręsti (Saturnas) būti atsiskyrėliu arba būti atsainiu (Ketu). Subtilus raktas slypi nepaliaujamame, dėmesingame ir pasyviame mūsų vidinių demonų stebėjime. Tuomet galima įžvelgti, kaip jie ištirpsta savaime, be pastangų, intelekto liepsnoje, vien dėl to, kad nustojome kovoti su savo vidiniu „aš“.

Pastangos esmingai pakeisti situaciją

Mėnulio mazgai yra svarbiausi astrologiniam dvasingumui: jie siejami su godumu, prisirišimu, nerimu ir nepasitenkinimu (Rahu), taip pat su prievarta, atsiribojimu, santūrumu ir paprastumu (Ketu). Materialistinis Plutonas labai susijęs su savanaudiškais interesais ir linkęs užkirsti kelią dvasiniam tobulėjimui, tačiau jo nedraudžia: Plutonas taip pat reiškia transmutaciją, kuri yra daug daugiau nei transformacija. Tam turime išgyventi savo sudėtingo gyvenimo patirtis (Rahu) ir įžvelgti jų gilią prasmę (Ketu), per išmintingą mūsų nepasitenkinimo mechanizmų suvokimą (Uranas). Supratimas yra vidinės laisvės pagrindas.

Vidinės laisvės siekis yra iš tiesų dvasinis: 2023 m. Uranas (vidinė revoliucija) jį maitina, išsilaisvinęs iš Saturno (saugumo siekis) kvadratūros ir skatinamas Jupiterio (sąmonės plėtra). Visam procesui reikalingas emocinio intelekto (Neptūnas) indėlis, kurį struktūruoja sutelktas mąstymas, derinamas su psichine jėga (Saturnas): šiais metais visos šios žvaigždės ragina mus mėginti iš esmės pasikeisti. Manyti, kad įsibėgės įvairios sinergijos, nėra nerealu: daugybė veiksnių susidėlioja išvien  taip, kad žmogaus sąmonė, esanti visų mūsų negandų centre, pradeda būtiną revoliuciją, vienintelį įmanomą būdą pakeisti pasaulį. Tai geriausia, ko galime palinkėti 2023-iesiems, kurie, tikėkimės, bus drąsūs, aistringi ir pakeis gyvenimą.

[1]Nors Neptūnas savo būste, Žuvų ženkle, demonstruoja didžiulę galią, jis nebūtinai yra naudingas. Ši sudėtinga planeta, neatsiejama nuo asmeninių ir kolektyvinių emocijų, veikia visą psichiką. Į jo įtaką patenka problemos, susijusios su susitapatinimu (su ideologija, tautybe, įsitikinimais…), neišvengiama socialinių tinklų įtaka, psichinės manipuliacijos per sentimentalumą, įsitikinimus, iliuzijas ir disimuliacijas. Kai Uranas jį supranta ir Saturnas išgrynina, geriausiai Neptūno prigimtis pasireiškia empatija, susiliejimo ir bendrystės troškimu ir galiausiai suvokimu, kad žmonija yra vienis, kad pasaulis – tai mes, o mes – tai pasaulis.

[2] Islamo revoliucija įvyko 1979 m., kai Uranas tranzitavo per 20°56 Skorpiono. 2022 m. rugsėjį, kai po Mahsos Amini mirties prasidėjo protestai, Uranas buvo tikslioje opozicijoje 18°45 Tauro ženkle, Irano moterų ženkle, o Rahu – 14°39 Tauro ženkle.

Saulės naujienlaiškis

Prenumeruok Saulės naujienlaiškį ir gauk AKTUALIAS naujienas!

Meniu
Horoskopas.lt